Kyllingproduksjon er produksjon av slaktekyllinger. Altså kyllinger til kjøttproduksjon. (Høner som legger egg kaller vi verpehøns, og er en annen driftsform)
Kort om norsk slaktekyllingproduksjon:
• Vi har om lag 550 slaktekyllingbønder i Norge
• Det produseres om lag 72 millioner kyllingslakt i året (2021)1
• I snitt er kyllingen 37,4 dager gammel når de slaktes (2021)2
• I snitt veier kyllingen 1,48 kilo når den slaktes (2021)2
• Produksjonen skjer både på hun- og hankyllinger
• Ingen slaktekyllinger lever i noen form for bur
Kylling er det kjøttslaget som har hatt desidert størst vekst blant forbrukere de siste årene. I 1990 spiste vi i snitt 5,1 kg. hvitt kjøtt, mens vi i 2021 spiste 22,1 kg.1
Kilder
1 Animalia, Kjøttets tilstand 2022
2 Norturas slaktekyllingkontroll og Norturas Fjørfekjøttkontroll
Kyllingen er opprinnelig et jungeldyr og trenger miljøberikelse som gir utløp for naturlig jungelatferd.
Les merNorsk Kylling innførte rasen Hubbard i sine besetninger.
Les mer